Generatie Management

Generatiemanagement vraagt om een gedifferentieerd HRM beleid. Een beleid dat zich richt op optimale en duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers.

Voor het realiseren van een gedifferentieerd HRM beleid is het van belang om goed inzicht te hebben in de verschillende generaties die nu op de werkvloer aanwezig zijn. Hun behoeften, ambities en verwachtingen perspectieven lopen nogal sterk uiteen. Iedere generatie heeft een eigen referentiekader dat is gevormd in de periode waarin ze zijn opgegroeid.

Door rekening te houden met de verschillen tussen de referentiekaders, blijven medewerkers langer optimaal inzetbaar en worden onnodige conflicten voorkomen.

Ucare beschikt over de nodige kennis en vooral ervaring in het omgaan met verschillende generaties van werknemers binnen een organisatiestructuur.

Wij kunnen u helpen met o.a.:

  • Het in kaart brengen van de verschillende generaties, hun verwachtingen en loopbaandoelstellingen binnen uw organisatie.
  • Het formuleren van aanbevelingen per generatie inzake instroom, doorstroom en uitstroom.
  • De optimale inzet van de juiste generatie personen op de juiste plaats.
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Ga fluitend naar je werk

Neem contact met ons op via 010 - 3030 261 een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij een coach bij jou in de buurt.

info@ucare.nl

Volg ons
Ucare Career Solutions gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.