Reintegratie

WAT IS SPOOR 2?

Re-integratie spoor 2 (2e spoor) is van toepassing als uw medewerker (langdurig) ziek is en zijn of haar eigen werk niet meer in zijn volledigheid kan doen. De bedrijfsarts stelt een belastbaarheidsprofiel (FML) op en de arbeidsdeskundige onderzoekt of op basis hiervan gezocht moet worden naar ander werk bij een andere werkgever. Dit kan zijn na het eerste ziektejaar of wanneer het al eerder duidelijk is dat terugkeer in eigen werk niet meer mogelijk is. Tijdens een re-integratie traject heeft Ucare de taak om uw werknemer zo snel mogelijk weer naar een nieuwe werkgever te begeleiden. Daarnaast stelt de loopbaancoach een compleet UWV-proof re-integratie dossier op welke nodig is voor een aanvraag WIA bij het UWV. De begeleiding vind altijd plaats tot Einde Wachttijd (EWT, 104 weken ziekte) in de buurt van de woonplaats van uw werknemer. Een belangrijk onderdeel van re-integratie spoor 2 is de voelbare ondersteuning die u en uw werknemer ontvangen vanuit Ucare.

VOOR WIE IS HET BESTEMD?

Voor medewerkers die om welke reden dan ook hun eigen werk niet meer (in volledigheid) kunnen uitvoeren. U krijgt als werkgever ondersteuning en expertise van professionals in verzuim en wij verzorgen een goed dossier en onderhouden korte lijnen met u. Uw werknemer zal worden begeleid in het proces van afscheid nemen van het eigen werk en daarnaast gemotiveerd en geactiveerd worden om actief naar de toekomst te kijken. Hierbij ligt de focus vooral op wat nog wel kan (mogelijkheden) en minder op wat niet meer kan (beperkingen). Zowel werkgever als werknemer profiteren van een re-integratietraject. Ucare werkt graag een re-integratie pakket op maat voor u uit.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN RE-INTEGRATIE SPOOR 2 BIJ UCARE?

Een re-integratie spoor 2 traject bij Ucare biedt u vooruitzichten en helpt u deze te verduidelijken. Wij begeleiden en adviseren en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en wetgeving. Tijdens een traject groeit het zelfvertrouwen van de werknemer en komt er hernieuwde energie en motivatie naar boven doordat de focus ligt op mogelijkheden. Hierdoor wordt het makkelijker om de draad weer op te pakken.

Ucare geeft uw werknemer net dat ene zetje dat nodig is. Wij helpen en adviseren gedurende het gehele re-integratietraject en gaan hierbij pragmatisch te werk. Onze coaches zijn specialisten op het vlak van re-integratie spoor 2. Wij ondersteunen u bij alle facetten van het re-integratietraject. Van professioneel advies tot het verwerven van een nieuwe baan. Wij gaan gericht met uw werknemer aan de slag.

LASTIGE VERZUIMDOSSIERS?

Is uw WIA dossier UWV proof?
Laat het nu checken door onze deskundigen. Wij kijken mee in de rapportages van de arbodienst, arbeidsdeskundige, spoor 2 begeleiders en andere deskundigen. Met onze expertise en ervaring zijn wij in staat een koppeling te maken tussen alle losse deskundigen die tijdens 104 weken verzuim ingeschakeld worden.
Dus ziet u door de bomen het bos niet meer of heeft u twijfels of het gegeven advies wel de juiste richting is dan lichten wij het dossier voor u door en u krijgt praktische handvatten op welke punten u het dossier kan laten aanvullen en welke zaken u beter kunt weglaten. Ook krijgt u gericht advies en ondersteuning over het aansturen van de professionals zoals Arboarts, re-integratiebedrijf etc.
Wij focussen daarbij op de volgende punten;

-Tijdigheid en inhoud van de probleemanalyse (arbodienst) en plan van aanpak (werkgever en werknemer)
-Gericht advies of een bijstelling noodzakelijk is
-Meekijken en advies (tips) of alle mogelijkheden voldoende ingezet en benut zijn
-Inhoudelijke toetsing van het (re-integratie) spoor 2 dossier, tekstueel en op in te zetten stappen
-Hulp bij het omschrijven van motivatie over de genomen stappen (waarom heeft u iets wel of juist niet gedaan)
-Interpretatie en opvolgen van een deskundigen oordeel door UWV

Schakel onze reintegratie-en verzuimspecialist in om dossieronderzoek te doen en u te adviseren over de te nemen stapppen.

Bel of mail ons voor een afspraak:

Contact
 

Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Ga fluitend naar je werk

Neem contact met ons op via 010 - 3030 261 een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij een coach bij jou in de buurt.

info@ucare.nl

Volg ons
Ucare Career Solutions gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.