Strength Based Leadership

Het bewaken van resultaten is wellicht één van de belangrijkste taken van veel leidinggevenden. De noodzaak om effectief resultaten te behalen zorgt bij veel leidinggevenden voor een aanpak die wordt gekenmerkt door een nadruk op het oplossen van problemen van werknemers. De aanname hierbij is duidelijk: als problemen en beperkingen van werknemers aangepakt worden, verwacht men dat dit automatisch tot betere prestaties leidt.


Hoewel een focus op beperkingen belangrijk kan zijn, heeft onderzoek laten zien dat deze visie weinig zinvol is wanneer men zich wil richten op de preventiemogelijkheden van problemen. Met andere woorden, om te voorkomen dat werknemers bijvoorbeeld niet meer inzetbaar zijn door burn-out klachten, dient men een perspectief aan te nemen dat gericht is op het systematisch vergroten van hun sterktes (strengths) en veerkracht, niet enkel het corrigeren van hun zwaktes of het repareren van problemen. In deze expert class leert u om leiding te geven en te coachen vanuit een sterkte-perspectief.


Kort samengevat is Strength Based Leadership een leiderschaps- en coaching stijl die én het mensgerichte (medewerkersperspectief) én het resultaatgerichte (organisatieperspectief) integreert vanuit een sterkte benadering. In combinatie met technieken vanuit het Oplossingsgericht Coachen kan er resultaat-, toekomst- en actiegericht gewerkt worden in leiderschaps- en coaching praktijken.
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Ga fluitend naar je werk

Neem contact met ons op via 010 - 3030 261 een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij een coach bij jou in de buurt.

info@ucare.nl

Volg ons
Ucare Career Solutions gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.