PROGRAMMA
Dag 1: Strength Spotting: Het herkennen en inzetten van uw sterktes en de sterktes van uw medewerkers.
Tijdens deze dag leert u hoe u op verschillende manieren de sterktes van uzelf en uw medewerkers kunt identificeren, vergroten en inzetten om zowel veerkracht alsook prestaties te verhogen. Tevens leert u over de wetenschappelijke achtergrond van sterktes en hun belang in de context van werk. Een overzicht van de diverse Talent/Strength Spotting methodologieën (vragenlijsten, interview technieken, tools ..) worden aangereikt en in cases besproken.

Dag 2: Self-determination: Het vergroten van de zelfsturing en motivatie van uw medewerkers.
Onderzoek laat zien dat het zelf-organiserend vermogen van werknemers hun doorzettingsvermogen, effectiviteit en welzijn op de werkvloer in grote mate beïnvloedt. U leert hoe u de motivatie van uzelf en uw medewerkers nauwkeurig kunt analyseren en daarmee inzicht verkrijgt in het vergroten van zelfsturing en pro-actviteit. Diverse praktische methoden en inzichten in de wetenschappelijke literatuur omtrent motivatie vormen de basis van deze dag.

Dag 3: Mindful Leadership: Leiding geven met aandacht.
De laatste jaren is er een exponentiële toename zichtbaar in het aantal wetenschappelijke studies naar het thema mindfulness. Mindfulness betekent het richten van aandacht naar de ervaringen in dit moment. Onderzoek heeft onder andere laten zien dat een hogere mate van mindfulness gerelateerd is aan herstel van ziekte, een betere werk-privé balans, minder stress en beter omgaan met emoties op de werkvloer. Mindfulness is een sterkte die kan worden ontwikkeld. Tijdens deze dag leert u hoe u uw eigen mate van mindfulness kunt vergroten en hoe u kunt communiceren met uw medewerkers op een mindful manier. Tevens leert u hoe u de belangrijke balans tussen aandacht voor doelen en het huidige moment kunt bewaken.

Dag 4: Solution Focused Coaching & Leadership: Een actie- en resultaat georiënteerde oplossingsgerichte business coaching tool.
Een introductie in oplossingsgericht coachen (solution focused) - een actie- en resultaatgericht coaching model dat door leidinggevenden en coaches kan ingezet worden om medewerkers en coaches te begeleiden in hun groei-, veranderings- en leerproces. De kern van oplossingsgericht coachen is dat de focus ligt op de gewenste situatie (in plaats van het probleem), op reeds bereikte successen (en niet op missers en falend optreden), op competenties en mogelijkheden (in plaats van zwakten en beperkingen), op successen (en niet op analyses van het probleem) en op stap voor stap (en niet op de grote sprong). Oplossingsgericht werken is een krachtige, positieve methode om veranderingen bij mensen, teams en organisaties te bewerkstelligen. Het is een in de praktijk bewezen methode die werkt!

Dag 5: Business Mediation in conflicthantering: Bemiddelingsgericht Leiderschap en Coaching - de skill van de toekomst?
Omgaan en oplossen van conflicten is zeer lastig. Veel leidinggevenden zien een 1:1 interventie (beoordelingsgesprek, corrigerend gesprek, etc) nog wel zitten, maar wat wanneer er conflicten dienen bemiddeld te worden tussen medewerkers van uw team of tussen medewerkers van diverse teams.. Wat kunnen wij in leiderschap en coaching leren van de grondhouding en het methodisch kader van een bemiddelaar, met o.a. gesprekstechnische technieken om een veilige gesprekscorridor neer te zetten, meerzijdige partijdigheid te installeren, het proces van erkenning en herstel op gang te trekken, etc.. . In deze module krijgen deelnemers zicht op de escalatiefasen van een conflict en concrete tips in gesprekstechnische vaardigheden binnen conflicthantering.
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Ga fluitend naar je werk

Neem contact met ons op via 010 - 3030 261 een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij een coach bij jou in de buurt.

info@ucare.nl

Volg ons
Ucare Career Solutions gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.