De baan van uw leven is binnen handbereik

Het leven is te kort voor een baan die niet goed bij u past. Het is tijd voor u om eens verder te kijken. Wat zijn nu de belangrijkste ingrediënten van de ideale baan? Hoe vindt u de baan waar u elke dag plezier heeft? Ucare helpt u verder met deze vragen en gaat samen met u op zoek naar antwoorden.

U ontvangt advies voor het solliciteren, u leert uw kwaliteiten kennen en krijgt loopbaantips. Samen met uw loopbaanbegeleider verovert u de baan van uw leven. Loop een keer bij Ucare naar binnen en ontvang een gratis kennismakingsgesprek met uw loopbaanbegeleider.

Ook krijgt u ondersteuning bij conflicten op de werkvloer, omgang met werkdruk en andere vraagstukken. Bij Ucare zoeken we tot op de bodem uit wat voor u de juiste omstandigheden zijn voor de ideale baan
Fluitend naar uw werk gaan? Dat wilt u toch ook.

De volgende onderwerpen komen in dit artikel aan bod:

 • Let hier op tijdens uw zoektocht naar de ideale baan
 • Openstaande vacatures
 • Tips en trucs voor uw sollicitatie
 • Test of u toe bent aan een nieuwe stap
 • Handige informatie; rechten en plichten
 • Voor werkgevers; loopbaanbegeleiding voor uw medewerkers

De ideale baan voor u

Het is een fijn gevoel als u 100% tevreden bent met uw baan. De ene persoon hecht waarde aan het salaris en de ander vindt de doorgroeimogelijkheden belangrijk. U wil die droom baan die echt bij u past. De pijlers van een leuke baan verschillen per persoon. Veelgenoemde pijlers zijn:

> Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf
> Takenpakket en de verantwoording die daarbij hoort
> Reisafstand tussen huis en werk
> Het salaris en arbeidsvoorwaarden
> Bedrijfscultuur passend bij uw persoonlijkheid
> Leidinggevende en contact met collega’s

Doorgroeimogelijkheden
Begin aan een baan waar de mogelijkheid is om binnen het bedrijf door te groeien of om u verder te specialiseren binnen uw functie. De één vindt het van het belang om middels een interne opleiding zich breed te ontwikkelen binnen de organisatie. De ander wil graag een specialistische opleiding.

Het takenpakket
Elke dag begint u aan interessante taken en projecten. Uw werk blijft interessant als er voldoende variatie is en u dingen bijleert. Duidelijkheid is hierin ook belangrijk. Wat wordt er van u verwacht? De ene persoon vindt het prettig om zoveel mogelijk te variëren in werkzaamheden. De ander wil graag één duidelijke taak.

Reisafstand
Elke dag reizen van uw woonplaats naar uw werklocatie heeft z’n nadelen. Daarentegen is het mogelijk dat het ook voordelen biedt. Samen met u gaan we kijken naar uw reisafstand. Er zijn mensen die het prettig vinden om lang te reizen, omdat ze dan onderweg werk verzetten. Heeft u een grote hekel aan reizen tussen werk- en woonplaats? Dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden om een baan te vinden bij u in de buurt, of wellicht behoort een aantal dagen thuiswerken tot de mogelijkheid.

Het salaris
Als u zich hard inzet voor uw baan, is het gebruikelijk dat u hiervoor wordt beloond. Loon naar werk is belangrijk bij de keuze van uw baan. In sommige functie komt het voor dat er ook bonussen in het vooruitzicht gesteld worden. De één vindt het belangrijk om zoveel mogelijk te verdienen. De ander hecht meer waarde aan een prettige werksfeer en geeft het salaris een lagere prioriteit. Samen gaan we kijken naar wat u belangrijk vindt.

Bedrijfscultuur
U brengt veel tijd door op het werk. Het is prettig als u zich thuis voelt tijdens het werk. Waar iemand met een drang om te scoren zich thuis voelt in een competitieve bedrijfscultuur, komt de ander meer tot zijn recht in een creatieve bedrijfscultuur. Samen met u kijken we naar welke bedrijfscultuur het beste bij u past en waar u zich het best op uw plaats voelt.

De leidinggevende
U moet het gevoel hebben dat u met uw leidinggevende kan praten over werkzaken, maar ook over persoonlijke dingen. Het is prettig om een toegankelijke leidinggevende te hebben. Ook dit verschilt per persoon. De ene persoon vindt het prettig om een vriendschappelijke band met de leidinggevende te ontwikkelen. De ander houdt net even wat meer afstand om de werknemer-werkgever relatie overzichtelijk te houden.

Ben je op zoek naar (ander) werk? Toe aan een nieuwe uitdaging? Bevindt u zich in een conflict met uw werk? Dan is het tijd voor Loopbaanbegeleiding of Outplacement van Ucare. Samen met u gaan we op zoek naar antwoorden op uw loopbaanvragen. U krijgt meer inzicht in wie u bent, wat u wilt , welke baan voor u ideaal is en hoe u die baan kunt vinden.

Solliciteren; tips en trucs

De zoektocht naar de ideale baan kan voor velen onder u moeilijk zijn. U krijgt te maken met afwijzingen, commentaar en dit maakt u onzeker. Wij ondersteunen en adviseren u bij het totale sollicitatieproces. Hierdoor wordt het zoeken naar een baan prettiger en gaat u ontspannen uw zoektocht naar de ideale baan tegemoet.

Vergroot uw kansen door samen met uw begeleider te kijken naar uw loopbaanoriëntatie. Gedurende het sollicitatieproces bieden wij u hulp bij onder meer:

Het opstellen van een goede CV
Samen zorgen we ervoor dat alle benodigde informatie erin staat. Uw CV is uw visitekaartje. De potentiële opdrachtgever zal direct zien welke vaardigheden u bezit, waarin u zich onderscheidt en waarom hij voor u moet kiezen.

Uw online CV
Online netwerken en sociale media zijn meer en meer belangrijk aan het worden om terug aan de slag te gaan of een nieuwe baa te vinden. Samen kijken we naar hoe we op de beste manier online sollicitatiemiddelen inzetten.

Het schrijven van een duidelijke sollicitatiebrief
Wij gaan kijken naar de wijze waarop u uw sollicitatiebrief schrijft. Dit is van belang, omdat u daarin heel duidelijk uw motivatie verwoord. Verkoop uzelf op een effectieve manier. Zo krijgt u de droom baan die u wilt.

Een telefonisch sollicitatiegesprek
De telefonische sollicitatiegesprekken komen steeds vaker voor. Het is een selectiefase die voor de fysieke sollicitatiegesprekken zit. Hierin kijken we samen naar hoe u zich onderscheidt en helder uw motivatie overbrengt.

Een face-to-face sollicitatiegesprek
Wij helpen u om u voor te bereiden op het fysieke sollicitatiegesprek. Samen weten wij dat u de geschikte kandidaat bent voor de functie. We overtuigen de werkgever hiervan en zorgen ervoor dat zij niet om u heen kunnen.

Salarisonderhandelingen en arbeidsvoorwaarden
Hoe haalt u het maximale uit de contractonderhandelingen? Hoe bereikt u een hoger salaris zonder vervelend over te komen? Uw arbeidsvoorwaarden verbeteren als u de tips van Ucare gebruikt.

Beginnen met uw zoektocht naar de ideale baan? Of bent u vastgelopen in uw zoektocht naar een nieuwe baan? Loopbaanbegeleiding of Outplacement van Ucare biedt u inzicht in uw passies, motivatie, kansen en positie op de arbeidsmarkt.

De baan waar u altijd van gedroomd heeft, werken we samen met u naartoe.

Testen en hulpmiddelen

De tests van Ucare zijn een waardevol hulpmiddel bij de ontwikkeling van uw loopbaan en het plannen van uw job life. De uitkomst wordt geen waarde aan vastgekoppeld. De tests zijn vrijblijvend, gratis en bieden u zelfkennis en beter inzicht in uw situatie. Het helpt bij het maken van keuzen.

Let op tijdens uw zoektocht

Soms raakt u verstrikt in een web van regels en richtlijnen. Het ideale baan proces lijkt dan ver weg, maar dat is natuurlijk onzin. De arbeidsmarkt is een markt waarin er dagelijks ontwikkelingen plaatsvinden. Begeleiding van Ucare helpt u om het overzichtelijk te krijgen waar u precies aan dient te voldoen en waar u recht op heeft. Leer de arbeidsmarkt kennen.

Enkele onderwerpen die belangrijk zijn om in de gaten te houden tijdens uw outplacement traject.

Salaris
U verricht werk en daar staat een vergoeding tegenover, oftewel salaris. Samen kijken we onder andere naar:
- Het verschil tussen uw brutoloon en nettoloon.
- Alle gegevens op uw loonstrook
- Wat te doen wanneer uw loon niet klopt

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Naast een salaris heeft u ook recht op secundaire arbeidsvoorwaarden. Tezamen kijken we naar onderwerpen als:
- Vakantiedagen
- Reiskosten vergoeding
- Bonusregeling

Conflicten
Een arbeidsconflict maakt het werk een stuk minder leuk. Bij Ucare kijken wij van een afstand naar conflictsituaties en bieden wij u de helpende hand bij vraagstukken omtrent:
- Wat u doet bij pesterijen
- Hoe u omgaat met een geval van seksuele intimidatie
- Hoe herpakt u zich.

Ontslag
Jammer genoeg komt het wel eens voor dat er een ontslag dreigt, of zelfs al is doorgevoerd. Dit is nooit leuk om te ervaren. Toch gebeurt het dat u er sterker uit komt. U staat er niet alleen voor. Kijk samen met uw loopbaanbegeleider naar dingen als:
- De ontslagredenen
- Ontslagvergoeding
- Wat u doet bij dreigend faillissement

Ziekte en arbeidsongeschiktheid
Sommige mensen zijn langdurig uitgeschakeld en maken zich zorgen over hun carrière. Bij Ucare kijken wij samen met u naar vragen als:
- Is er een bedrijfsarts die u verder helpt?
- Wordt het salaris doorbetaald tijdens uw periode van arbeidsongeschiktheid?
- Heb ik recht op een uitkering?
- Moet ik een reintegratie 2e spoor traject volgen

Werkdruk
Overwerk zijn de extra uren die u maakt buiten de contractueel vastgelegde uren om. U bepaalt zelf of u wenst te overwerken of niet. Bewaak uw grenzen en ga met uw loopbaanbegeleider aan de slag met:
- De vergoeding van overwerk
- Het bewaken van de balans tussen uw privé- en werksituatie.

Burn-out
Een combinatie van overspannenheid en overwerktheid. Het plezier in het werk en het leven is verdwenen. Uw loopbaanbegeleider helpt u onder meer bij:
- Het behandelproces
- Re-integratie
- Het voorkomen van een nieuwe burn-out

Bij Ucare helpen wij u verder met uw vragen. Maak met de juiste baan carrière. De spelregels op de arbeidsmarkt brengen u in de war, maar wij scheppen duidelijkheid. Samen kijken we waar u precies recht op heeft? Waar u nog aanspraak op kan maken?

Een loopbaanbegeleider van Ucare is een vertrouwenspersoon. In individuele gesprekken wordt er gekeken naar uw loopbaanvragen omtrent uw baan. Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Uw voordelen van loopbaanbegeleiding

Bij Ucare krijgt u loopbaanbegeleiding waarbij wij u adviseren en ondersteunen bij het maken van loopbaankeuzes. Tijdens individuele gesprekken kijken wij samen met u naar de antwoorden op uw loopbaanvragen. Wij bieden u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en mogelijke kansen die er voor u zijn. Samen kijken we naar vragen als:

Wat voor werk past er bij mij?
Ik wil solliciteren op een nieuwe functie, maar weet niet hoe ik dit moet aanpakken?
Ik heb last van stress en irritatie op mijn werk. Hoe kan ik dit oplossen?

Alle loopbaanbegeleiders zijn echte professionals die beschikken over speciale vaardigheden om u verder te helpen. Loopbaanbegeleiding is er voor iedereen.

 

Voor werkgevers

Een ideale werknemer is onder meer proactief, loyaal, harde werker en komt altijd op tijd.
Via Ucare plaatst u uw vacature op het wereldwijde web. Tevens komt de vacature bij een groot aantal loopbaanbegeleiders onder ogen. Zij zien direct of de ideale werknemer voor u beschikbaar is. Het is gratis en biedt een extra mogelijkheid aan u om uw toekomstige werknemer te vinden.

Samenwerking tussen werkgever en werknemer
Een goede samenwerking tussen beide partijen wordt als prettig ervaren.
Het beheren en besturen van loopbanen is een essentieel onderdeel van een werkgever. U heeft te maken met verschillende karakters en afwijkende loopbaanplannen. Zit er een werknemer tussen die vragen heeft met betrekking tot zijn of haar loopbaan?

Loopbaanbegeleiding van Ucare zorgt voor de perfecte samenwerking. Voor werkgevers biedt loopbaanbegeleiding een tweetal grote voordelen:

 • Mogelijkheden bieden
  Wanneer uw medewerkers op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging binnen uw organisatie of ander toekomstperspectief, dan schiet Ucare te hulp.
 • Een prettige arbeidssituatie
  Werknemers zonder frustratie of irritatie in hun lichaam? Dat wilt u toch ook…
  Een gesprek tussen uw werknemer en onze loopbaanbegeleiders. Een bepaalde ontevredenheid bij uw werknemer wordt door Ucare weggewerkt.

Veelgestelde vragen

Wat zijn veelgenoemde pijlers van een ideale baan?
Dit verschilt natuurlijk per persoon. Doorgaans ondervinden wij dat dit belangrijke aspecten in een baan zijn.

Bieden jullie ook vacatures aan?
Wij searchen actief en intensief naar voor u geschikte vacatures.

Zijn jullie bij Ucare ook in het bezit van een online kennisbank waar ik informatie vandaan kan halen?
Ja. Het is belangrijk voor Ucare om u zo goed mogelijk van dienst tijdens uw loopbaantraject. Bekijk hier allerlei handige tips en trucs, testen en sollicitatietips.

Wat kost een kennismakingsgesprek bij Ucare?
Een kennismakingsgesprek met een loopbaanbegeleider van Ucare is gratis. Neem gerust contact op voor een gesprek dicht bij u in de buurt op een van onze Locaties

Kan je als werkgever zijnde ook een vacature uploaden op de website van Ucare?
Het is mogelijk om uw vacature te uploaden op de website van Ucare. Ook is het voor werkgevers mogelijk om loopbaanbegeleiding aan te bieden bij werknemers.

Waarom zijn jullie de juiste keuze voor een loopbaantraject?

Wij zijn de juiste keuze voor een loopbaantraject, omdat wij weten dat de ideale baan persoonlijk is. Tijdens loopbaanbegeleiding gaan we samen met u aan de slag om zo de ultieme baan te realiseren. Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.


.

Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Ga fluitend naar je werk

Neem contact met ons op via 010 - 3030 261 een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij een coach bij jou in de buurt.

info@ucare.nl

Volg ons
Ucare Career Solutions gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.