Werving & Selectie

Ucare wenst een toonaangevende rol te spelen in het recruteren en selecteren van uw professionals, management- en directiefuncties. Het zoeken, selecteren en screenen van deze profielen is onze specialiteit. Hiervoor doen wij een beroep op zeer ervaren consultants en de nieuwste technieken op het gebied van searching, screening en assessment. We bemiddelen niet op uitzendbasis en doen bewust niet aan headhunting.

Het vinden van de witte raaf voor uw organisatie is geen sinecure. Ucare biedt een unieke gefaseerde aanpak.

Wat is onze opdracht

Eerst wensen wij uitgebreid kennis te maken met uw organisatie. Dit is het moment bij uitstek om een helder beeld te krijgen van uw bedrijfs- en werkcultuur. Een gepaste match tussen werkgever en werknemer zorgt immers voor een optimale en langdurige motivatie en betrokkenheid van de werknemer.

Vervolgens wordt er een duidelijke functiebeschrijving van het gezochte profiel opgesteld. Hierbij is er aandacht voor o.a.: wat zijn de taken en activiteiten, welke zijn de bevoegd- en verantwoordelijkheden, welke taakgerichte en universele competenties zijn noodzakelijk en welke zijn de arbeidsvoorwaarden.

Onze consultants zullen pas aan de slag gaan met de werving- en selectiefase indien ze daadwerkelijk weten wat u zoekt als opdrachtgever.

Werven en zoeken: gericht met de gepaste middelen

In samenspraak met de opdrachtgever bepalen we de meest geschikte wervingsstrategie. Naast de klassieke middelen zoals advertenties in de geschreven media, posting op vacature sites en database search, werken we ook zeer gericht via de nieuwe social media zoals Linkedin, Facebook, Twitter, …

We bepalen hierbij steeds voorafgaand en in overleg met de opdrachtgever glashelder de mogelijkheden en budgettering van het wervingsproces. Verrassingen zijn hierbij uitgesloten.

Selecteren: met oog voor doelstellingen

Onze ervaren consultants gaan aan de hand van een grondige analyse op zoek naar de kandidaten die het best passen bij de functie en uw bedrijfscultuur. Motivatiebrieven en CV's worden grondig gescreend en gefundeerde gesprekstechnieken vinden plaats met potentiële kandidaten.

Testen: op basis van observeerbare feiten

Een assessment is een evaluatiemethode om na te gaan op welke manier een individu zal voldoen aan het vooropgestelde competentieprofiel. Vaak zijn dit praktijkgerichte opdrachten op maat van de organisatie en de specifieke functievereisten die beoordeeld worden door meerdere beoordelaars.

Tijdens dit assessment gebruiken we o.a. volgende tools: specifieke vaardigheidstesten, persoonlijkheidstesten, rollenspelen en/of groepsdiscussies, presentatieoefeningen, postbakoefeningen. Het assessment wordt steeds afgesloten met een gedragsgericht diepte-gesprek.

Feedback: gefundeerd en glashelder

U ontvangt van ons een gedetailleerd en overzichtelijk evaluatierapport. Hierin krijgt u een helder antwoord op de vraag of de kandidaat past binnen uw bedrijf en de voorziene functie. Bij een positieve evaluatie ontvangt u tevens tips en coaching advies om de kandidaat maximaal te laten integreren en functioneren in uw organisatie op korte en lange termijn.

Ucare beschikt over verschillende formules om uw werving en selectieproces gepast in te vullen. Voor meer informatie omtrent de meest geschikte oplossing voor uw organisatie kunt u contact met ons opnemen.
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Ga fluitend naar je werk

Neem contact met ons op via 010 - 3030 261 een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij een coach bij jou in de buurt.

info@ucare.nl

Volg ons
Ucare Career Solutions gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.